Zmieniam auto, bo stare wie już o mnie za dużo – co kupić na świeży start?

Wszystko co związane ze światem mężczyzn.
Awatar użytkownika
Koloombo
Gibony
Gibony

Zmieniam auto, bo stare wie już o mnie za dużo – co kupić na świeży start?

Post autor: Koloombo »

Panowie, nadchodzi ten moment, kiedy patrzę na swoje aktualne auto i mam wrażenie, że znamy się już trochę za dobrze. Ono wie, ile razy spóźniłem się do pracy, ile razy tankowałem „za pięćdziesiąt”, zna wszystkie moje grzechy przy ruszaniu spod świateł i pewnie jeszcze trochę wstydu trzyma w pamięci komputera pokładowego.

Czas na nowy rozdział.
Chcę coś nowszego, bardziej niezawodnego, ale też takiego, co po prostu da frajdę i będzie można z dumą spojrzeć na nie przed wyjściem z domu. Bez napraw za pół pensji i bez niespodzianek na trasie.

Pytanie do Was: co kupić na świeży start?
– Szukać czegoś praktycznego, ekonomicznego i bezpiecznego?
– Czy może jednak pójść w stronę auta, które po prostu wywołuje szeroki uśmiech po przekręceniu kluczyka?
– Benzyna, diesel, hybryda, a może full elektryk?
– I w jakim budżecie można dziś znaleźć coś, co posłuży na lata, a nie będzie wymagać całej listy „drobnych poprawek”?

Chętnie posłucham Waszych doświadczeń, poleceń i historii… zwłaszcza tych, w których zmiana auta faktycznie okazała się strzałem w dziesiątkę.
Awatar użytkownika
Jaskół
Gibony
Gibony

Re: Zmieniam auto, bo stare wie już o mnie za dużo – co kupić na świeży start?

Post autor: Jaskół »

Jeśli chcesz świeży start, to celuj w coś, co ma dobrą historię serwisową i nie będzie cię zaskakiwać co tydzień kontrolką. Polecam rozejrzeć się za 2–3-letnim autem z pewnego źródła. Lepsze niż ryzykowanie u handlarza-poety.
ODPOWIEDZ