Jakieś porady co możę pomóc w problemie z azs?
Nasila się podczas obecnej pogody, jest szczegolnie widoczne na twarzy i na dłoniach
AZS co pomaga
Re: AZS co pomaga
Myć porządnie dłonie i twarz po powrocie z dworu. Posmarować skórę. I koniecznie spiąć włosy żeby nie dotykały umytej twarzy, bo na nich też osadza się ten syf z powietrza. Nie mówię że to jakiś magiczny sposób który sprawi, ze wszystkie zmiany znikną, ale zauważyłam że takie postępowanie zmniejszyło ilość i zaognienie zmian. Plus oczywiscie dobre kosmetyki, dostosowaane do potrzeb skóry z azs: /admin - cenzura link reklamowy/ Kup sobie na poczatek ten zestaw kosmetyków do twarzy. U mnie była duża zmiana.

Biorąc pod uwagę co to jest za choroba czyli nic innego jak atopowe zapalenie skóry, która niestety jest choroba przewlekłą najczęściej spotykaną u noworodków, ale pojawia się również u dorosłych. Rozwija się w skutek współdziałania czynników genetycznych, środowiskowych co doprowadza do uszkodzenia bariery skórnej i zaburzeń układu immunologicznego. Zatem uważam że nie wystarczy tylko krem należy dobrze przeanalizować swoją dietę ponieważ smarowanie zewnętrzne jest leczeniem moim zdaniem tylko doraźne.
-
- Gibony
Jestem osobą świadomą i zdaję sobie sprawę, że takie choroby nie biorę się z niczego. Moje dziecko doświadczyło tej choroby na szczęście w łagodnym stopniu, ale jednak i faktycznie kremy były tylko na chwilę dopiero kiedy dokładnie przeanalizowaliśmy wszystko okazało się, że wykluczenie niektórych składników z pożywienia złagodziło wybroczyny na skórze.
Coś w tym może i jest natomiast zastanawia mnie jaką dietę zastosować u dziecka półrocznego?! Na przykład....