Cześć wszystkim,
Chciałem się podzielić ciekawym trendem, który zauważyłem w polskim rynku medycznej marihuany w 2025 roku. Coraz częściej pojawiają się nowe formy terapii — nie tylko tradycyjny susz, ale też olejki czy ekstrakty. Dzięki temu terapia konopiami staje się bardziej dostępna i atrakcyjna dla szerszej grupy pacjentów, którzy mogą wybierać formę najlepiej dopasowaną do swoich potrzeb.
Co więcej, firmy, które do tej pory działały głównie jako importerzy, zaczynają budować własne pełne łańcuchy produkcji i dystrybucji — od uprawy, przez produkcję farmaceutyczną, aż po dostawę do aptek. To oznacza, że rynek staje się coraz bardziej samodzielny i niezależny, a pacjenci mogą liczyć na większą stabilność i różnorodność produktów.
Moim zdaniem to świetny kierunek — im więcej opcji i pewności co do jakości, tym lepiej dla osób, które naprawdę potrzebują terapii konopiami.
A Wy, jakie formy medycznej marihuany najchętniej byście stosowali? Susz, olejki, a może ekstrakty?
Nowe formy i produkty zmieniają rynek medycznej marihuany w Polsce
Re: Nowe formy i produkty zmieniają rynek medycznej marihuany w Polsce
Fajnie, że pojawiają się różne formy terapii. Olejki wydają mi się dużo wygodniejsze niż susz, szczególnie dla osób, które nie chcą palić ani inhalować.
Re: Nowe formy i produkty zmieniają rynek medycznej marihuany w Polsce
Zgadzam się z Tobą. Dobrze, że firmy zaczynają kontrolować cały proces – od uprawy po dystrybucję. To zwiększa pewność jakości i bezpieczeństwo pacjentów.