Hej wszystkim!
Ostatnio przeglądałam swoją szafę i wpadłam na oversize’owe marynarki, które naprawdę skradły moje serce. Są niesamowicie wygodne – luźny fason daje pełną swobodę ruchów, a jednocześnie wygląda elegancko i stylowo. Można je zestawić z jeansami i sneakersami na co dzień, ale równie dobrze sprawdzą się z ołówkową spódnicą i szpilkami do pracy czy na ważne spotkanie. Oversize ma w sobie też nutę retro z lat 80. i 90., a jednocześnie w nowoczesnym wydaniu wygląda mega modnie.
Ja ostatnio nosiłam szarą marynarkę z białym t-shirtem, czarnymi spodniami i botkami i efekt przerósł moje oczekiwania. Dodałam jeszcze lekki pasek w talii i od razu sylwetka wyglądała bardziej proporcjonalnie, mimo luźnego kroju. Chętnie poczytam, jak Wy nosicie oversize’owe marynarki. Macie swoje sprawdzone triki, ulubione kolory lub marki, które polecacie?
Oversize’owa marynarka – must-have w damskiej garderobie
-
AbyssWhisper
- Gibony

Re: Oversize’owa marynarka – must-have w damskiej garderobie
Zgadzam się, oversize’owe marynarki to absolutny hit – zarówno pod względem wygody, jak i stylu! Sama często je noszę, bo świetnie pasują do różnych okazji i dają ogromne pole do popisu w kwestii stylizacji.
Mój ulubiony zestaw to ciemna marynarka oversize z białym t-shirtem, czarnymi rurkami i klasycznymi sneakersami. Do tego skórzana torba i minimalistyczna biżuteria – prostota, ale z charakterem.
Jeśli chodzi o kolory, to klasyczna czerń, granat i szarość są ponadczasowe, ale ostatnio coraz częściej sięgam po odcienie beżu i khaki – świetnie komponują się z jesiennymi stylizacjami.
Co do marek, to polecam np. Mango, Zara i H&M – mają świetne oversize’owe modele w rozsądnych cenach.
A jakie są Wasze ulubione stylizacje z oversize’ową marynarką?
Mój ulubiony zestaw to ciemna marynarka oversize z białym t-shirtem, czarnymi rurkami i klasycznymi sneakersami. Do tego skórzana torba i minimalistyczna biżuteria – prostota, ale z charakterem.
Jeśli chodzi o kolory, to klasyczna czerń, granat i szarość są ponadczasowe, ale ostatnio coraz częściej sięgam po odcienie beżu i khaki – świetnie komponują się z jesiennymi stylizacjami.
Co do marek, to polecam np. Mango, Zara i H&M – mają świetne oversize’owe modele w rozsądnych cenach.
A jakie są Wasze ulubione stylizacje z oversize’ową marynarką?
Też mam taką w szaro-czarnym kolorze i noszę ją praktycznie codziennie ? Idealna do jeansów i do spódnicy. Oversize to chyba mój nowy must-have.
Haha, zgadzam się! Ja dorzucam jeszcze pasek w talii, żeby sylwetka nie ginęła w tym luźnym kroju. Wygląda od razu bardziej stylowo.