Dlaczego warto wypróbować balsamy konopne?

Charakterystyki i opisy oraz recenzje różnych produktów wykonanych z konopi.
KebabSlayer
Gibony
Gibony

Dlaczego warto wypróbować balsamy konopne?

Post autor: KebabSlayer »

Cześć wszystkim!

Chciałam podzielić się moimi doświadczeniami z balsamami konopnymi i przy okazji wyjaśnić, dlaczego coraz więcej osób po nie sięga.

Balsamy konopne powstają na bazie oleju konopnego, który jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, a także w naturalne fitokannabinoidy. Dzięki temu mają one działanie nawilżające, łagodzące i przeciwzapalne.

Osobiście używam balsamu konopnego głównie na przesuszoną skórę rąk i łokci, ale świetnie sprawdza się też przy drobnych otarciach, podrażnieniach skóry czy bólu mięśni po wysiłku.

Kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przy wyborze balsamu:

- Skład: Im prostszy i bardziej naturalny, tym lepiej. Unikaj silnych chemicznych konserwantów.

- Stężenie oleju konopnego: Wyższe stężenie często oznacza silniejsze działanie nawilżające i łagodzące.

- Dodatkowe składniki: Olejek lawendowy, mentol czy arnika mogą dodatkowo wspomagać relaksację i ukojenie skóry.

Dla mnie największą zaletą balsamów konopnych jest to, że działają delikatnie, ale skutecznie. Skóra staje się miękka, a ewentualne podrażnienia szybciej się goją.

A Wy macie swoje ulubione balsamy konopne? Które marki lub składniki działają u Was najlepiej?
MagdaLena93
Gibony
Gibony

Re: Dlaczego warto wypróbować balsamy konopne?

Post autor: MagdaLena93 »

Świetny post! Również zastanawiałam się nad wprowadzeniem kosmetyków konopnych do codziennej pielęgnacji [uśmiech] Możecie polecić coś konkretnego? Chętnie skorzystam [uśmiech]
ODPOWIEDZ