Auto AK-47 fem – krótki opis

Charakterystyki i opisy oraz recenzje odmian konopi, które można kupić w formie nasion marihuany.
Awatar użytkownika
mentalista
Gibony
Gibony

Auto AK-47 fem – krótki opis

Post autor: mentalista »

To jedna z bardziej znanych automatycznych odmian, bazująca na klasycznym AK-47. Producentów jest kilku, ale ogólnie genetyka to miks sativy, indiki i ruderalis, dzięki czemu roślina sama przechodzi w kwitnienie.

🔹 Czas – od nasiona do zbioru zwykle 9–11 tygodni.
🔹 Wysokość – średnia (60–100 cm), więc nadaje się do małych namiotów i balkonów.
🔹 Plon – umiarkowany do całkiem solidnego (zależy od warunków i producenta).
🔹 Wygląd – zwarta, krzaczasta, z twardymi i żywicznymi topami.

Smak i aromat: kwiatowo-ziemisty, z nutą przypraw, czasem delikatnie słodki lub pieprzny.
Efekt: hybrydowy – z jednej strony daje energię i lekką euforię (sativa), a z drugiej przyjemne rozluźnienie ciała (indica). Nie jest to „młot”, raczej zbalansowany vibe na dzień lub wieczór.

Plusy:
✔ szybki cykl,
✔ stabilna i dość łatwa w prowadzeniu,
✔ przyjemne, uniwersalne działanie.

Minusy:
✘ plon nie zawsze powala,
✘ trochę wrażliwa na nadmiar nawozu.
Awatar użytkownika
Roni521
Gibony
Gibony

Re: Auto AK-47 fem – krótki opis

Post autor: Roni521 »

Auto AK-47 fem to u mnie zawsze pewniak ? Krótki cykl, stabilna genetyka, nigdy mnie nie zawiodła. Jak chcę coś szybkiego i sprawdzonego, to wracam właśnie do niej.
Awatar użytkownika
TransTabe
Gibony
Gibony

Post autor: TransTabe »

Zgadzam się w 100%. To chyba jedna z najlepszych automatycznych odmian dla początkujących – wybacza błędy, a topki wychodzą zbite i pachną konkretnie.
Awatar użytkownika
Roni521
Gibony
Gibony

Post autor: Roni521 »

Smak to dla mnie mistrzostwo – ziemisty, trochę przyprawowy, ale z taką słodkawą nutą w tle. Jak ktoś szuka klasycznego klimatu, to AK w auto wersji idealnie trafia.
Opaczny
Gibony
Gibony

Post autor: Opaczny »

Ja też jestem fanem. Efekt super zbalansowany – najpierw lekka euforia i chęć pogadania, a potem miękki relaks. Zero ciężkiej głowy, więc można spokojnie używać w ciągu dnia.
Awatar użytkownika
Narinnn
Gibony
Gibony

Post autor: Narinnn »

No i cykl 9–10 tygodni robi robotę. Wrzucasz, a zanim się obejrzysz, już ścinka. Dla mnie mega opcja, szczególnie jak ktoś nie ma cierpliwości do fotoperiodów.
Awatar użytkownika
Świerzynka
Gibony
Gibony

Post autor: Świerzynka »

Niektórzy narzekają na plon, ale powiem Wam – przy dobrych warunkach potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć. A nawet jeśli mniej sypnie, to jakość rekompensuje ilość.
ODPOWIEDZ