Szacunek w związku – moja podstawa i oczekiwanie

Wszystko co związane ze światem kobiet.
Awatar użytkownika
Ambiza
Gibony
Gibony

Szacunek w związku – moja podstawa i oczekiwanie

Post autor: Ambiza »

Dla mnie szacunek w związku to coś więcej niż tylko uprzejmość czy miłe słowa. To poczucie, że jestem naprawdę widziana i słyszana – ze wszystkimi swoimi emocjami, potrzebami i granicami. Kiedy mój partner okazuje mi szacunek, czuję się bezpieczna i doceniona, a to daje mi siłę do bycia sobą na 100%.

Szacunek oznacza dla mnie, że nie muszę się obawiać krytyki czy wyśmiewania, nawet gdy popełniam błędy albo jestem słaba. To także akceptacja mojej odmienności i wspieranie moich marzeń, a nie próba „naprawiania” mnie czy zmieniania.

Bez szacunku trudno mi zaufać i otworzyć się całkowicie. Dlatego oczekuję, że będzie on obecny w każdej rozmowie i w każdej decyzji, którą podejmujemy razem. Bo prawdziwy związek to nie tylko miłość, ale i wzajemne uznanie – które daje nam obojgu poczucie wartości i siłę do wspólnego życia.
Aresss
Gibony
Gibony

Re: Szacunek w związku – moja podstawa i oczekiwanie

Post autor: Aresss »

Jako facet muszę przyznać, że często nie doceniamy, jak ważny jest szacunek dla naszych partnerek. Ten tekst przypomniał mi, że to codzienna praca, a nie tylko pusty frazes
Awatar użytkownika
Narinnn
Gibony
Gibony

Post autor: Narinnn »

Dokładnie tak to czuję. Szacunek to podstawa, bez niego żadna miłość nie przetrwa. Fajnie, że ktoś to w końcu tak jasno napisał.
Awatar użytkownika
wegefood
Gibony
Gibony

Post autor: wegefood »

Zgadzam się w 100%! Bez szacunku nie ma prawdziwej bliskości. To właśnie on daje poczucie bezpieczeństwa, o które wszyscy w związku powinniśmy dbać.
Awatar użytkownika
Roni521
Gibony
Gibony

Post autor: Roni521 »

Czasem trudno to wyrazić słowami, ale ten tekst oddaje wszystko, co czuję. Wzajemny szacunek to fundament, bez którego trudno iść dalej razem
ODPOWIEDZ