Olejowanie włosów

Wszystko co związane ze światem kobiet.
Awatar użytkownika
Lalaa24
Gibony
Gibony

Olejowanie włosów

Post autor: Lalaa24 »

Dziewczyny, mam problem z włosami i potrzebuję Waszej pomocy! Chcę zacząć olejować włosy, bo słyszałam, że to świetny sposób na mocne nawilżenie i regenerację, ale nie do końca wiem, jak to zrobić prawidłowo. Kiedy najlepiej nakładać olej – na suche czy wilgotne włosy? Jaką ilość używać, żeby ich nie obciążyć? Czy olejować też skórę głowy, czy tylko końcówki? I jak długo powinno się trzymać olej na włosach, żeby przyniósł najlepsze efekty? Będę wdzięczna za wszystkie porady i sprawdzone sposoby!
Igit
Gibony
Gibony

Re: Olejowanie włosów

Post autor: Igit »

Bardzo ważne jest wybranie odpowiedniego oleju. Możesz do tego nawilżania użyć oleje takie jak arganowy, z awokado, kokosowy czy marula. Są lekkie i dobrze wnikają we włosy.
Świerzynka
Gibony
Gibony

Post autor: Świerzynka »

Kluczem do dobrej pielęgnacji jest prawidłowe nakładanie oleju. Robimy to na lekko wilgotne włosy, olej lepiej się wchłania, gdy włosy są lekko wilgotne, np. po delikatnym spryskaniu wodą lub po umyciu.
Roni521
Gibony
Gibony

Post autor: Roni521 »

Skup się na długości i końcówkach. Jeśli masz przetłuszczającą się skórę głowy, unikaj nakładania oleju u nasady. Koncentracja na końcówkach dobrze nawilży i zapobiegnie rozdwajaniu.
ODPOWIEDZ