Białko konopne

Charakterystyki i opisy oraz recenzje różnych produktów wykonanych z konopi.
Awatar użytkownika
Lalaa24
Gibony
Gibony

Białko konopne

Post autor: Lalaa24 »

Białko konopne to naturalny, roślinny proszek pozyskiwany z nasion konopi siewnej. Nie zawiera THC, więc jest całkowicie legalne i bezpieczne. Co je wyróżnia? Przede wszystkim pełnowartościowy skład – zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, które wspierają budowę i regenerację mięśni. Jest lekkostrawne, bezglutenowe, nie zawiera laktozy ani soi, dzięki czemu sprawdza się u osób z alergiami i wrażliwym układem trawiennym.

Oprócz białka, dostarcza też błonnik, kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, witaminę E oraz minerały takie jak magnez i żelazo. W kuchni sprawdza się świetnie – możesz dodać je do koktajli, owsianek, naleśników czy domowych batonów. Ma lekko orzechowy smak i dobrze komponuje się z wieloma produktami.

Wybieraj białko konopne o prostym składzie – najlepiej 100% bez dodatków. To doskonała opcja dla sportowców, wegan i wszystkich, którzy chcą zadbać o zdrową, zrównoważoną dietę. Naturalne, uniwersalne i odżywcze – zdecydowanie warto spróbować.
Świerzynka
Gibony
Gibony

Re: Białko konopne

Post autor: Świerzynka »

Ostatnio zaczęłam dodawać białko konopne do swoich smoothie i jestem pozytywnie zaskoczona! Ma świetny smak i czuję, że daje mi dużo energii.
Roni521
Gibony
Gibony

Re: Białko konopne

Post autor: Roni521 »

Ja też je stosuję od jakiegoś czasu. Lubię, że to pełnowartościowe białko roślinne z wszystkimi aminokwasami. Idealne dla mnie, bo nie jem mięsa.
ODPOWIEDZ