Help !
Re: Help !
Zrób sobie nugetsy szybkie i bardzo smaczne danie jeszcze do tego frytki i jest obiad
Re: Help !
Pyszne są,ale tylko w wykonaniu mojej koleżanki.ja trzymam się z dala od kuchni
Re: Help !
Słyszałem o nich tylko jaki jest przepis na nie?
-
- Gibony
- Posty: 9
- Rejestracja: 16 paź 2012, o 14:44
Re: Help !
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=oJkh4ZEBP1I
Re: Help !
Wszystko ok łatwy przepis, szybko się robi ale jak zrobić panierkę do tego?????
-
- Gibony
- Posty: 9
- Rejestracja: 16 paź 2012, o 14:44
Re: Help !
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=MkzSFS0sJEo
Re: Help !
' Siemanko ..' dobry ziomek z niego :D
Re: Help !
To miał być łatwy i szybki przepis, a tą panierkę robi się chyba z godzinę
Re: Help !
dlatego proponuję zjeść jakąś parówkę i z głowy :D
Re: Help !
Dobra parówka nie jest zła
Re: Help !
hahah polecam parówki Berlinki Fit jeżeli dbasz o linie
Re: Help !
Ja nugetsy robie tak: mąke mieszam z przyprawą uniwersalną, jajko mieszam z odrobiną pieprzu, kroje piersi z kurczaka w kawałki obtaczam je w mące z przyprawą później maczam w jajku i na rozgrzany olej, picze aż się zarumienią i wychodzą zajebiste.
Re: Help !
To już szybszy przepis.
Re: Help !
Kokardki z boczkiem
Składniki na 3 porcje:
- 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
- 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu,
- 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy),
- 2-3 łyżki oleju,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- 5 dag parmezanu
Przygotowanie:
1. Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj. 3. Gorący makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach.
Chcesz i masz szybkie danie
Składniki na 3 porcje:
- 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
- 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu,
- 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy),
- 2-3 łyżki oleju,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- 5 dag parmezanu
Przygotowanie:
1. Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj. 3. Gorący makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach.
Chcesz i masz szybkie danie