Strona 1 z 1

Help !

: 17 paź 2012, o 12:46
autor: Smakosz
Mam smaka,ale nie wiem na co.
Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś szybkie,proste danie ..

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:36
autor: Topik
Zrób sobie nugetsy szybkie i bardzo smaczne danie jeszcze do tego frytki i jest obiad [uśmiech]

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:38
autor: Senoy
Pyszne są,ale tylko w wykonaniu mojej koleżanki.ja trzymam się z dala od kuchni

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:41
autor: DrJoint
Słyszałem o nich tylko jaki jest przepis na nie?

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:43
autor: BlackCanary

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=oJkh4ZEBP1I
z serii Ewa Gotuje :D

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:56
autor: DrJoint
Wszystko ok łatwy przepis, szybko się robi ale jak zrobić panierkę do tego?????

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 13:58
autor: BlackCanary

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=MkzSFS0sJEo
Panierka w jego wykonaniu jest najlepsiejsza [szczerzy]

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:00
autor: Senoy
' Siemanko ..' dobry ziomek z niego :D

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:08
autor: DrJoint
To miał być łatwy i szybki przepis, a tą panierkę robi się chyba z godzinę [gały]

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:10
autor: Senoy
dlatego proponuję zjeść jakąś parówkę i z głowy :D

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:11
autor: DrJoint
Dobra parówka nie jest zła [fuck]

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:12
autor: Mery
hahah [szczerzy] polecam parówki Berlinki Fit jeżeli dbasz o linie

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:16
autor: Topik
Ja nugetsy robie tak: mąke mieszam z przyprawą uniwersalną, jajko mieszam z odrobiną pieprzu, kroje piersi z kurczaka w kawałki obtaczam je w mące z przyprawą później maczam w jajku i na rozgrzany olej, picze aż się zarumienią i wychodzą zajebiste.

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:18
autor: DrJoint
To już szybszy przepis.

Re: Help !

: 17 paź 2012, o 14:21
autor: Lilith
Kokardki z boczkiem

Składniki na 3 porcje:
- 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
- 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu,
- 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy),
- 2-3 łyżki oleju,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- 5 dag parmezanu

Przygotowanie:

1. Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj. 3. Gorący makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach.

Chcesz i masz szybkie danie