czekoladowe lody z dodatkiem szczypty marihuany

Przepisy na różne potrawy z użyciem konopi, nasion konopi.
Gouda
Gibony
Gibony
Posty: 32
Rejestracja: 11 paź 2018, o 08:40

czekoladowe lody z dodatkiem szczypty marihuany

Post autor: Gouda » 8 sty 2019, o 12:13

Sprzęt

Blender / Nutribullet
Wielka miska
Miarka

Składniki

-200 g orzechów nerkowca
-250 ml zimnej wody
-4 czubate łyżki surowego proszku kakaowego
-6-7 łyżek syropu daktylowego (lub syropu z agawy lub lokalnego miodu, jeśli potrawa nie musi być wegańska) w zależności od tego, jak słodkie lubisz swoje czekoladowe lody
-3g oleju konopnego z marihuany
-Szczypta soli

Wykonanie

1.Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj, aż wszystko dokładnie się wymiesza. Można umieścić mieszaninę w Nutribullet (Blender kielichowy), dzięki czemu jest bardziej napowietrzona. Daje to lżejszą, gładszą konsystencję, która sprawia, że mus czekoladowy smakuje ​​zachwycająco. Użyj Nutribulleta jeśli nie masz zamrażarki, lub jeśli chcesz zjeść sam mus do lodów.
2.Włóż do zamrażarki aż wszystko się zamrozi, a następnie podawaj ze świeżymi owocami. Najtrudniejszą rzeczą w tym przepisie jest nie zjedzenie wszystkiego naraz!
3.Pozostaje ci tylko cieszyć się dniem!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia Konopna”