Proste shoty na imprezy
: 13 lip 2015, o 13:14
Imbirowy żuberek
Składniki:
45 ml żubrówki
5 ml syropu imbirowego (u mnie syrop Herbapolu, taki do herbaty)
odrobina cynamonu
Przygotowanie:
Za pomocą syropu i cynamonu robimy crustę na kieliszkach. Do każdego wlewamy żubrówkę, dodajemy syrop imbirowy, który powinien osiąść na dnie.
Chmurka
Składniki:
40 ml wódki
10 ml Blue Curacao
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Do kieliszka wlewamy składniki w podanej kolejności (bez łyżeczki, syrop sam osiądzie na dnie).
Wściekły pies
Składniki:
10 ml syropu malinowego
40 ml wódki
odrobina sosu tabasco
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Wlać składniki w podanej kolejności, doprawić pieprzem.
Imbir w cytrynkach
Składniki:
25 ml wódki Wyborowa Imbirowa lub innej o smaku imbirowym
25 ml soku z cytryny
lód
Przygotowanie:
Składniki wymieszać w shakerze z lodem, przelać do kieliszka.
Składniki:
45 ml żubrówki
5 ml syropu imbirowego (u mnie syrop Herbapolu, taki do herbaty)
odrobina cynamonu
Przygotowanie:
Za pomocą syropu i cynamonu robimy crustę na kieliszkach. Do każdego wlewamy żubrówkę, dodajemy syrop imbirowy, który powinien osiąść na dnie.
Chmurka
Składniki:
40 ml wódki
10 ml Blue Curacao
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Do kieliszka wlewamy składniki w podanej kolejności (bez łyżeczki, syrop sam osiądzie na dnie).
Wściekły pies
Składniki:
10 ml syropu malinowego
40 ml wódki
odrobina sosu tabasco
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Wlać składniki w podanej kolejności, doprawić pieprzem.
Imbir w cytrynkach
Składniki:
25 ml wódki Wyborowa Imbirowa lub innej o smaku imbirowym
25 ml soku z cytryny
lód
Przygotowanie:
Składniki wymieszać w shakerze z lodem, przelać do kieliszka.