Jak radzić sobie ze stresem i pracą w ciągu dnia?

Wszystko co związane ze światem mężczyzn.
Aresss
Gibony
Gibony

Jak radzić sobie ze stresem i pracą w ciągu dnia?

Post autor: Aresss »

Cześć wszystkim!

Ostatnio czuję, że praca zabiera mi całe pokłady energii, a stres nie pozwala w pełni się skoncentrować ani na obowiązkach, ani na odpoczynku. Szukam sprawdzonych sposobów, które pomagają ogarnąć stres w ciągu dnia, zwłaszcza w pracy przy biurku i podczas długich godzin przy komputerze.

Sam próbowałem krótkich przerw, wyjść na świeże powietrze, a czasem oddechów czy prostych ćwiczeń rozciągających. Pomaga trochę, ale chciałbym usłyszeć, co działa naprawdę dobrze w codziennym rytmie. Może ktoś ma jakieś triki, które wprowadzają w pracy większy spokój i pozwalają łatwiej ogarnąć cały dzień?
AbyssWhisper
Gibony
Gibony

Re: Jak radzić sobie ze stresem i pracą w ciągu dnia?

Post autor: AbyssWhisper »

Można wsiąść L4 na tydzień, pod pretekstem biegunki, bóli pleców lub innej choroby.
Awatar użytkownika
Roni521
Gibony
Gibony

Post autor: Roni521 »

Symulowanie choroby, żeby dostać L4, to oszustwo – nie tylko wobec pracodawcy, ale też lekarza i całego systemu. Za takie nadużycia grożą konsekwencje prawne i utrata zaufania. L4 jest po to, żeby leczyć się, gdy naprawdę jest się chorym, a nie jako dodatkowy urlop.
Opaczny
Gibony
Gibony

Post autor: Opaczny »

Ja staram się robić krótkie przerwy co godzinę. Wstaję, rozciągam się, czasem szybki spacer po biurze. Nawet 5 minut ruchu i od razu głowa lżej myśli.
Awatar użytkownika
Narinnn
Gibony
Gibony

Post autor: Narinnn »

Muzyka w słuchawkach działa cuda. Włączam coś spokojnego albo klasycznego, a stres z pracy schodzi na dalszy plan
Awatar użytkownika
Świerzynka
Gibony
Gibony

Post autor: Świerzynka »

U mojego partnera sprawdza się metoda ‚to-do list’ – zapisuje wszystko, co mam zrobić, i odhacza punkty. Jasno widać postępy i łatwiej ogarnąć cały dzień
Opaczny
Gibony
Gibony

Post autor: Opaczny »

Dodam, że można włączyć również krótkie ćwiczenia oddechowe przy biurku. Wciągać powietrze przez nos, liczyć do 4 i powoli wypuszczać. Po kilku takich seriach stres naprawdę spada
Awatar użytkownika
Roni521
Gibony
Gibony

Post autor: Roni521 »

Czasem najlepsze jest oderwanie się całkowite – szybki spacer, kawa na świeżym powietrzu, czas na telefon od kumpla. Po powrocie do pracy idzie dużo spokojniej
ODPOWIEDZ