Jajecznica w paprykowych pierścieniach

Awatar użytkownika
Blondi
aktywny
aktywny
Posty: 88
Rejestracja: 22 paź 2012, o 10:57

Jajecznica w paprykowych pierścieniach

Post autor: Blondi » 18 lis 2013, o 12:59

Składniki:

8 jajek
mleko
sól, pieprz,zioła prowansalskie
2 małe pomidory
2 duże papryki

Przygotowanie:

1. Jajka rozbijamy od miski, przyprawiamy solą i pieprzem, dolewamy mleko. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.

2. Pomidory kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy pomidory zmiękną doprawiamy je ziołami prowansalskimi. Mieszamy je by przyprawa dokładnie się rozprowadziła. Wlewamy masę jajeczną i czekamy aż się zetnie.

3. Paprykę myjemy i osuszamy. Kroimy ją na ok. 1,5 cm pierścienie. Układamy je na talerzu. Gdy jajecznica się zetnie nakładamy ją do środka pierścieni i posypujemy koperkiem lub pietruszka.

Smacznego !

ODPOWIEDZ