Kremówka kokosowa

Ciekawe tematy i artykuły o roślinie cannabis i nie tylko.
Awatar użytkownika
Samer
Gibony
Gibony
Posty: 29
Rejestracja: 22 paź 2012, o 14:03

Kremówka kokosowa

Post autor: Samer »

Kremówka kokosowa

Składniki:

masło, 1/2 kostki
cukier, 1/2 szklanki
mąka tortowa, 2 szklanki
jajka, 3 szt
proszek do pieczenia, 1 1/2 łyżeczki
na masę budyniową:,
budyń waniliowy, 2 1/2 szt
mleko, 1 l
na masę kokosową:,
jajka., 2 szt
cukier., 1/2 szklanki
wiórki kokosowe, 20 dkg
masło., 1/2 kostki

Opis przygotowania:

1. Z masła,cukru,jajek,proszku i przesianej mąki zagnieśc ciasto. Rozwałkowac,przełożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy (20x25 cm). Z proszku budyniowego i mleka ugotowac budyń (musi byc gęsty). Lekko przestudzic, następnie masę wyłożyc na ciasto. Jeżeli będą grudki proszę się nie przejmowac, masa wyrówna się podczas pieczenia.

2. Zrobic masę kokosową: masło rozpuścic, białka ubic na sztywno z cukrem. Połączyc z zółtkami, przestudzonym masłem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyc na masę budyniową.

3. Ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec 40-45 minut. Smacznego :)
Awatar użytkownika
Stokrotka
Gibony
Gibony
Posty: 111
Rejestracja: 22 paź 2012, o 11:57

Re: Kremówka kokosowa

Post autor: Stokrotka »

Bardzo dobre ciasto.
ODPOWIEDZ