30 minut dla 4 osób
Autor: przepisy.pl
216
Oceń przepis:
MNIAM!
Makaron z kurczakiem i pieczarkami - składniki:
filet z kurczaka - 200 gramów tarty ser (gouda lub parmezan) - 100 gramów makaron rurki - 300 gramów Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr pieczarki - 300 gramów śmietana - 250 mililitrów cebula - 1 sztuka olej - 2 łyżki
Makaron z kurczakiem i pieczarkami - sposób przygotowania:
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy Delikat Knorr.
Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.
Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany