Akai Mpc

bongos
Gibony
Gibony
Posty: 23
Rejestracja: 7 mar 2010, o 23:32

Akai Mpc

Post autor: bongos » 7 mar 2010, o 23:37

Witam,
Szukałem na forum podobnego wątku o mpcetkach ale nie znalazłem, jednak jeśli takowy był, przepraszam i proszę o przeniesienie. A teraz do rzeczy. Mam problem z akai mpc 2000xl, mianowicie po odpaleniu pojawia sie komunikat "insert akai mpc2000xl disc" sobie myslę ok, fakt zapomniałem włożyć, zipa. Wkładam zatem dysk i nadal na wyświetlaczu widnieje komunikat "insert akai mpc2000xl disc". Co jest grane? hmmm, wyłączam maszyne uruchamiam ponownie, wkładam dysk i nadal to samo.Ok, może w czasie podroży mpcetke wyklepało rozkręcę ją poprawie taśmy ze stacji dysków może to jest to. Dopiąłem taśmy, odpalam i nadal komunikat widnieje na ekranie, i do tego jakieś znaczki nie znaczki się pojawiły. Co jest grane. Kto się na tym zna co może być zepsute lub co nie, i jak to naprawić...
Pozdro i dzieki za wszelkie info.

Awatar użytkownika
Red
Gibony
Gibony
Posty: 679
Rejestracja: 21 sty 2010, o 13:34
Kontakt:

Re: AKAI MPC

Post autor: Red » 8 mar 2010, o 00:52

Zepsute na pewno coś jest [nie_wie]

drJoint
Gibony
Gibony
Posty: 41
Rejestracja: 3 mar 2010, o 21:18

Re: AKAI MPC

Post autor: drJoint » 9 mar 2010, o 22:44

moze zip sie rozmagnesowal czy cos, sprawdzales poprawnosc samej dyskietki? one latwo sie zeruja

bongos
Gibony
Gibony
Posty: 23
Rejestracja: 7 mar 2010, o 23:32

Re: AKAI MPC

Post autor: bongos » 11 mar 2010, o 23:55

Niestety to nie to :/ myślicie że zwykły serwisant rty/agd da sobie z tym radę?

Awatar użytkownika
Red
Gibony
Gibony
Posty: 679
Rejestracja: 21 sty 2010, o 13:34
Kontakt:

Re: AKAI MPC

Post autor: Red » 12 mar 2010, o 00:02

Musisz pójść i spytać może akurat naprawią

ODPOWIEDZ