Strona 1 z 1

Kilka potraw z dodatkiem MJ

: 4 wrz 2012, o 13:00
autor: Plantator
Kilka potraw z dodatkiem MJ

Herbatniki

- weź herbatnik i posmaruj go masłem lub margaryną (koniecznie tłuszczem).
- na wierzch herbatnika połóż topa marihuany i wstaw go do mikrofalówki lub piekarnika.
- czekaj, aż tłuszcz lub ser się roztopi i THC uwolni się z topa.
- jeżeli już to nastąpiło to herbatnik z THC jest gotowy do podania i zabawa się zaczyna.
Alkohol z THC

- przemyj około 10 gram stuffu wodą (by pozbyć się zanieczyszczeń np: kurzu).
- następnie zalej marihuanę spirytusem w hermetycznym naczyniu na około tydzień.
- kolejnym krokiem jest odcedzenie spirytusu od grassu.
- spirytus oczywiście należy rozcięczyć (lub nie - dla twrdogłowych), można dodać soku dla zabicia gorzkiego smaku.
Mleko

- do garnka wlać 1 litr mleka i około 5-10 gram konopi.
- mleko gotować na wolnym ogniu przez 30 minut ciągle mieszając.
- następnie mleko odcedzić, i już jest gotowe do spożycia.
Jogurt z haszyszem

* składniki: gram hashyszu, łyżka oleju.

- posiekaj drobno hash i połóż go na łyżeczkę do herbaty.
- polej hash odrobiną oleju tak by tylko olej pokrył hashysz.
- następnie podgrzewaj łyżeczkę tak by hashysz zaczął bulgotać.
- wystudź olej z hashem i dodaj go do jogurtu poczym wymieszaj solidnie.
Naleśniki

* składniki: 1/4 szklanki mąki, 2 łyżeczki stołowe proszku do pieczenia, 2 łyżeczki do herbaty cukru, 1/2 łyżeczki do herbaty soli, szczypta cynamonu, 2 łyżki stołowe oleju, 1/2 szklanki wody, 3/4 szklanki mleka gotowanego z marihuaną.

- rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
- wszystkie suche składniki wymieszaj w jednym naczyniu, a mokre w drugim.
- teraz wszystko razem wymieszaj (suche z mokrymi).
- pilnuj by cały czas patelnia była tłusta, obracaj naleśnika gdy zacznie się rumienić.
- następnie można zwijać naleśniki z powidłami lub serem itd.
Budyń

- jak najwięcej LIŚCI z rośliny przegotuj w zwykłej wodzie.
- czynność tę powtórz z pięć razy, za każdym razem wymieniając wodę.
- po piątym przegotowaniu liści odcedź je i wrzuć do mleka.
- następnie rób wszystko tak jak byś robił (a) budyń, zgodnie z instrukcjami na torebce od budyniu.
Zielona zupa

- 1 puszka skondensowanej zupy wolowej.
- 3 łyżki stołowe trawy.
- 3 łyżki stołowe soku cytrynowego.
- 1/2 puszki wody.

Zmieszaj wszystko w garnku i podgrzewaj, aż zacznie się gotować na wolnym ogniu. Pozostaw w lodowce na dwie, trzy godziny. Następnie odgrzej i podaj.
Krokiety mielone

- 400g mielonego.
- 1/4 filiżanki posiekanej cebuli.
- 1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy).
- 1/4 filiżanki bulki tartej.
- 3 łyżki stołowe trawy.
- 3 łyżki stołowe przyprawy (dowolnej - według gustu).

Zmieszaj wszystko i uformuj w krokieciki. Smaż na patelni do uzyskania brązowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby.
Sos do spagetti

- 1 słoik przecieru pomidorowego.
- 2 łyżki stołowe oleju z oliwek.
- 1/2 filiżanki posiekanej cebuli.
- 1/2 filiżanki posiekanej trawy.
- 1 szczypta pieprzu.
- 1 szklanka wody.
- 1/2 ząbka czosnku.
- 1 szczypta tymianku.
- 1/2 łyżeczki soli.

Zmieszaj wszystko w garnku, przykryj pokrywka i duś na małym ogniu przez dwie godziny regularnie mieszając.
Czerwona fasolka

- 800g czerwonej fasoli (może być inna).
- 400g bekonu lub kiełbasy.
- 2 filiżanki czerwonego wina.
- 4 łyżki stołowe chili.
- 1/2 ząbka czosnku.
- 1 filiżanka posiekanej trawy.
- 1/2 filiżanki grzybów (NIE psylocybów).

Fasole namoczyć przez noc w wodzie. Wrzuć następnie ją do gotującej się wody i duś przynajmniej przez godzinę, dodając wody, pamiętaj by fasola była cały czas nią (wodą) przykryta. Dodaj resztę składników i duś przez następne trzy godziny. Posól według uznania. Porcja na 10 osób.
Kara krakersy [1 ciasteczko]

-2 okrągłe krakersy.
-1 łyżka masła orzechowego lub ser.
-1 łyżka trawy.

Rozprowadź masło orzechowe, lub ser po jednej stronie każdego z krakersów; posyp cannab po tych powierzchniach; zrób sobie sandwitcha (ser, sałata itp.) - oczywiście z krakersów. Zawiń w cienką folie aluminiowa. Piecz w piekarniku w temp. 350* przez 20 minut. Pozostaw sandwitcha na noc w lodowce, później zjedz i ciesz się jazdą przez 6 godzin.
Tort śmietankowo - marihuanowy
* czas przygotowania. 1,5 h, 100 g - 450 kcal
Składniki:
- 250 ml mleka.
- pół kostki masła.
- 10 g marychy.
- pół litra śmietany 36 proc.
- 2,5 szklanki mąki, najlepiej tortowej.
- 1 szklanka cukru.
- 1 cukier waniliowy.
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
- orzechy włoskie i laskowe (wedle uznania).
- 1 tabl. białej czekolady.

Wykonanie
Placek:
Mleko podgrzewamy na małym ogniu. Kiedy zaczyna parować, wrzucamy maryśkę, dodajemy masło. Wszystko razem musi się zagotować. Następnie, nie czekajać, aż wystygnie, dokładnie miksujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy mąkę oraz siekane orzechy, proszek do pieczenia, startą na tarce czekoladę. Dokładnie wszysto mieszamy. Wlewamy do nasmarowarowanej olejem brytfanny. Wstawiamy do pieca nagrzanego do temperatury 200 stopni minutnik nastawiamy na 20-30 min. Ciasto wyjmujemy, gdy spód jest rumiany.
Krem:
Śmietanę rozlewamy na pół. Jedną połowę ubijamy z cukrem waniliowym, drugą z normalnym - tak by powstała bita śmietana. Upieczony placek kroimy na pół i przekładamy kremem. Drugą połowę przekładamy drugim kremem, łącząc podzielone placki. Wystrój zewnętrzny wedle okazji i uznania. Uniwersalny: siekane orzechy, kakao i winogrona.
Afrykańczyk (lub Afroamerykanin) haszyszowy
* czas przygotowania. 1 h, 100 g - 320 kcal.
Składniki:
- 2 szklanki mąki.
- 2 kostki masła.
- 1 szklanka cukru.
- kakao (ilość w zależności od pożądanego efektu, Nigeryjczyk: 10 łyżeczek, Mulat: 5 łyżeczek).
- 5 łyżeczek proszku do pieczenia.
- 1 jajko.
- 1 szklanka mleka.
- 6 gietów (gram) haszu.

Wykonanie:
Rozpuszczamy hasz w uprzednio już podgrzanym, ciepłym mleku. Wszystko podgrzewamy, aż haszysz całkowicie się rozpuści. Dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i jajko. Wszystkie składniki dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy do brytfanny i wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut. Nie wyłączamy piekarnika, zanim nie sprawdzimy, czy ciasto się upiekło. Drewniany patyczek wbijamy w placek i patyk wyjmujemy. Jeśli zostają na nim grudki, ciasto musi się jeszcze dopiec. Piekarnik wyłączamy wtedy, gdy patyk będzie suchy.

UWAGA! Nie jemy ciasta, zanim nie wystygnie (jakaś godzina), bo wtedy uczta skończyć się może skrętem kiszek i rozstrojem żołądka.
Holi Bhang
Składniki:

- 1-1/2 szklanki wody
- 2-1/2 szklanki ciepłego mleka
- 1 łyżka stołowa wyprażonych i posiekanych migdałów
- 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca
- 1/2 łyżka posiekanych pistacji
- 1/4 łyżki nasion maku
- 1/4 łyżka nasion melona (kharbooj seeds - obrane nasiona melonów i cantalop - przyp. Arm.)
- 1/4 łyżki anyżu
- 1/4 łyżeczki (nie - łyżki! - przyp. Arm.) zmielonego cardamonu
- 1/4 szklanki ususzonych płatków róży
- 1 łyżeczka wody różanej
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/8 łyżeczki imbiru
- 1/8 łyżeczki sproszkowanego cynamonu
- 1/2-3/4 szklanki cukru
- 15 gram liści i pąków cannabis (co jest zakazane w wielu miejscach i dostępne w niewielu sklepach,
niektórzy nie mają możliwości użyć tego składnika (taa.. zakazane, niezakazane i tak figę to znaczy - przyp. Arm.)

Sposób przyrządzenia:
Oczyść liście i pąki cannabis usuwając wszelkie gałązki i nasiona
Umyj je dokładnie
W garnku zagotuj wodę
Dodaj wszystkie składniki prócz cukru i mleka
Gotuj to na wolnym ogniu przez 10 minut
Odcedź i zatrzymaj płyn
Stałą część przemiel w kamiennym (!?) młynku dodając 1-2 łyżki stołowe ciepłego mleka
Przeciśnij przez muślin (rodzaj bawełny - przyp. Armag.) oddzielając płyn do naczynia
Powtarzaj poprzednie dwa kroki póki nie zużyjesz 1 szklanki mleka a stała część nie stanie się sucha i wiórowata
Wyekstrachowane mleko powinno być pozbawione zanieczyszczeń
Zmieszaj tak otrzymane mleko z zagotowaną przedtem wodą
Dodaj pozostałe mleko i cukier
Chłodź przez 2-3 godziny i podawaj

Wydajność: 4 szklanki
Czas: 45 minut
Przechowywać można przez: 1-2 dni

Re: Kilka potraw z dodatkiem MJ

: 9 wrz 2012, o 16:53
autor: Odplamiacz
Tak więc na święta będzie co piec:)